Facebook

Berichten van bewoners op de Facebookpagina van Almere Hout

4 days ago

Almere hout

Een heerlijk dagje plezier voor het hele gezin? kom dan op 2e paasdag naar de Doe en Kijkdag 2019 op Stadslandgoed De Kemphaan. Het belooft een dag te worden vol activiteiten, kraampjes en bezienswaardigheden voor jong en oud! ook honden zijn welkom (uiteraard wel aan de lijn) 🐕

meer info over dit evenement zie ook: www.facebook.com/events/312362125998254/

Nog een aantal praktische tips om alles veilig te laten verlopen in verband met de aanhoudende zon en warmte:

* Draag beschermende kleding en een zonnebril en/of zonnehoed.
* Smeer de onbedekte huid in met zonnebrandcrème
* Drink voldoende water en neem water mee

Op ons evenemententerrein hebben wij gezorgd voor extra waterpunten, u kunt uw eigen waterflesje uiteraard vullen in Buitencentrum Almeerderhout én wij hebben extra zonnebrandcrème klaarstaan mocht u het zelf zijn vergeten.

Fijne Pasen en tot morgen! ☀️🐰
...

View on Facebook

1 week ago

Almere hout

De koeien van Stadsboerderij Almere zijn ook weer gesignaleerd in onze wijk. ...

View on Facebook

1 week ago

Almere hout

Wij zijn aan het aftellen... het jaarlijkse evenement Doe-&Kijkdag staat weer voor de deur. a.s. maandag 22 april - tweede Paasdag - is het weer zover! 🐣🐰

En zoals elk jaar is er is weer vanalles te doen! Zo kun je zelf aan de slag met broodjes bakken, boogschieten, over water lopen in een waterbal, mountainbiken, doelschieten, eitjes speurtocht en cupcakes versieren.
De creatieve kids kunnen onder andere een vogelhuisje, insectenhotel of dieren timmeren. Eieren of een haasje schilderen en een eierdopje maken.
Voor de meeste activiteiten maken wij gebruik van een eitjeskaart - deze kan aangeschaft worden bij de balie van BuBuitencentrum Almeerderhout
Uiteraard zijn er ook activiteiten en demonstraties waar je geen eitjes voor nodig hebt. Zo maakt de houtcarver mooie houten beelden uit boomstammen. De schaapskudde is er en de herder zal een demostratie schapendrijven geven én kun je veel verschillende boswerktuigen en voertuigen zien om zo te leren wat de boswachters nou écht allemaal doen in het bos.

Zien we jullie ook 2e Paasdag?!
voor meer informatie en praktische tips: Doe en Kijkdag 2019 of www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/stadsbossen-almere/doe-en-kijkdag-stadslandgoed-de-kemphaan
...

View on Facebook

2 weeks ago

Almere hout

Wij hebben sinds kort een nieuw teamlid! Namelijk Noortje Braat. Zij is vanaf nu de Cultuurscout Almere Hout. Woon je in Almere Hout en heb je vragen over een cultureel project? Stel dan al jouw vragen aan Noortje.

Wie is Noortje Braat?

"Sinds 2016 woon ik in Almere, om precies te zijn in de zelfbouwwijk Oosterwold. Naast mijn werkzaamheden als muziek- en theatermaker geef ik nu dus ook actief vorm aan mijn eigen huis en leefomgeving. En zo zijn er velen met mij: als een van de jongste stadsdelen bestaat Almere-Hout voor een groot deel uit nog onontgonnen terrein. En dat geeft letterlijk én figuurlijk ruimte voor allerlei initiatief op het gebied van kunst, cultuur en verbinding. In deze groeiende gemeenschap draag ik daar als Cultuurscout graag aan bij en ben ik zeer benieuwd wat er borrelt."
...

View on Facebook

3 weeks ago

Almere hout

En daar zijn ze dan!! Stipt op tijd en héél nieuwsgierig naar hun nieuwe omgeving!! Welkom in Almere Hout!! ...

View on Facebook