Dat was weer schrikken in 2008 bij een bericht van Omroep Flevoland. Opeens had men bedacht om niet alleen natuur en een uitbreiding van het Boshart op Braambergen te realiseren maar ook een openluchttheater. Daar hadden we ervaring mee enkele jaren daarvoor toen bij Braambergen wekenlang tot na 11 uur ‘s-avonds een theatergezelschap veel lawaai produceerde. En dan ook nog zouden we er één van de grootste almeerse blunders bij cadeau krijgen. Het podium dat jaren stond te verroesten op de Grote Markt in Almere, kon naar de vuilnisbelt volgens wethouder Arno Visser.

Er werd een overeenkomst getekend tussen de gemeente Almere, Staatsbosbeheer en afvalzorg over de toekomst van onder meer de voormalige vuilstort Braambergen. Volgens wethouder Arno Visser zou Braambergen een perfecte plek zijn voor het podium. De voormalige vuilnisbelt moet worden omgetoverd in een recreatieplek met heuvels, fietspaden en een openluchttheater. Ook het bos tussen Braambergen en de Kemphaan wordt verder ontwikkeld. De gemeente wil het gebied veranderen in een stadsbos.

Gelukkig is het podium naar de sloop gegaan, alleen de beheerkosten waren al €150.000 voor gemiddeld 10 evenementen per jaar. (Bron)