Op 9 mei 2017 is een bijeenkomst gehouden van de Vogelhorst beheerders van de buurtpreventie WhatsApp groepen met WAAKS, wijkagenten, veiligheidsmanager gemeente. Locatie: Politiebureau Almere Buiten Giraffeweg 7-9. Het ging over cijfers en aanpak woninginbraken. Tevens werd er een training gegeven voor het herkennen van verdachte situaties en registreren van signalementen. Onze wijk zit procentueel in de top drie van het aantal woninginbraken in Almere, en heeft daarom extra aandacht van de politie. Ook hebben wij nog de vraag gesteld wat gemeente en politie vinden van camera’s op de openbare weg in onze wijk, het antwoord was kort en krachtig: dat wordt pas overwogen als het heel erg gesteld is met de misdaad in een wijk, en zover is het nog lang niet in Vogelhorst.

Samen met buurtpreventie via WhatsApp is iedereen in de wijk heel alert. Er is nu ook een gezamenlijke Alarm WhatsApp-groep op wijkniveau, hierin participeren de WhatsApp beheerders uit de wijk. Deze functioneert zeer goed.

Alle lanen hebben nu een WhatsApp buurtpreventie groep behalve van de Torenvalklaan en de Kiekendieflaan is ons niets bekend. Hiervan zijn nog geen beheerders van een appgroep WABP bekend om uit te kunnen nodigen in de wijkapp groep. Voor elk van deze ontbrekende lanen is er een privébericht gestuurd via Nextdoor voor informatie. Woont u in één van deze lanen, vraag dan uw buren of er een appgroep actief is en laat het ons weten via het buurtpreventieformulier. Het zou super zijn indien deze ontbrekende lanen zich ook aansluiten. Zie ook de website van de gemeente Almere over buurtappgroepen. Groet, Marco Veldhuizen