Omdat het nieuwste deel van Vogelhorst een erg lange aanloop heeft naar voltooiing is de werkgroep Vogelhorst 2 al enkele jaren actief om in overleg met de gemeente de kavel verkoop te stimuleren. Dat loopt niet naar wens volgens de bewoners. De gemeente geeft teveel voorrang aan projectontwikkelaars in plaats aan zelfbouw. Ook voor de toegezegde aanleg van landschapspark De Bult midden in de wijk is nog geen budget voor vrijgemaakt. Daarom is een burgeractiviteit gestart. Dit is het middel om het onderwerp door de gemeenteraad te laten bespreken op de politieke markt.

Donderdag 12 juli 2018 was het zover. Vertegenwoordigers van de diverse partijen bespraken de situatie in Vogelhorst na een inleiding van Hans van Marlen, voorzitter van de BAH. Wethouder Maaike Veeningen kreeg als nieuwe wethouder meteen een goed overzicht van de situatie en beloofde op korte termijn in overleg te treden met bewoners. Alle deelnemers aan het debat zijn ervan overtuigd dat er op korte termijn maatregelen genomen moeten worden zodat het potentieel van Vogelhorst 2 tot zijn volle recht komt en de bewoners krijgen wat hen is beloofd bij de aankoop van hun kavel.

De video van het debat en bijbehorende documentatie is te vinden op de website van de gemeenteraad. Achtergrondinformatie en de kavel verkoopbrochure staan op de pagina van de werkgroep Vogelhorst 2.