Bij deze de laatste informatie die we ontvangen hebben over glasvezel in Vogelhorst. KPN¬†heeft geheel onverwachts besloten in Vogelhorst 2 FttH aan te leggen, dat kun je vanaf heden bestellen. In het ‘oude’ Vogelhorst 1 komt er ondanks de grote belangstelling van bewoners (nog) geen glasvezel. Ziggo levert echter al jaren snel internet met downloadsnelheden tot 400 Mbit/sec. Op dit moment is bij KPN in de praktijk een maximale downloadsnelheid van 20-30 Mb/s mogelijk. In augustus 2018 wordt er een upgrade naar VDSL geplanned, de werkelijke snelheid hiervan is nog niet bekend. De werkelijke snelheid per adres, en ook de planning voor FttH in VH2 en een eventuele toekomstige upgrade kun je controleren op deze website.

Er is gelukkig een goede oplossing voor snel internet via Ziggo. Via deze provider zijn op dit moment in Vogelhorst download snelheden tot 400 Mbit/sec beschikbaar, een snelheid die niet afhankelijk is van de afstand tot de centrale of wijkkast zoals bij KPN. Vooralsnog is Ziggo dus de beste aanbieder wat internet snelheid betreft voor VH1.

Er zin nu enkele bewoners weer in contact met de gemeente en KPN om voor de zoveelste keer te informeren of er mogelijkheden zijn voor glasvezel in VH1.