Sinds het ontstaan van de wijk stond er altijd al ‘het mededelingenbord’. Na vele jaren trouwe dienst is het oude bord bezweken. Ondanks de opkomst van Internet en Whatsapp hingen er toch regelmatig lezenswaardige mededelingen op ons bord. Dus vonden een aantal bewoners het toch nog de moeite waard op zoek te gaan naar een nieuw bord.

Jan Groen van de Belangenvereniging Almere Hout ging op onderzoek uit en heeft dankzij steun van de gemeente en de BAH de financiering rond gekregen. In Assen werd een leverancier gevonden die mooie, eikenhouten borden levert. Er zijn nu twee borden geplaatst in Vogelhorst 2 en aan het begin van de Nachtegaallaan op de plaats van het oude bord in Vogelhorst 1. Voor een derde bord voor plaatsing in de buurt van de brievenbus aan het andere begin van de Nachtegaallaan is Jan nu bezig.

Met hulp van enkele deskundige bewoners zijn de eerste twee borden op (semi) professionele wijze geplaatst. Iedereen kan een mededeling ophangen, het deurtje is via een schroefmechanisme te openen. Het deurtje graag weer goed sluiten.