Stichting Het Vergeten Kind wil in 2019 starten met de bouw van Hotel Heppie Almere, een plek voor al die duizenden kinderen die het nodig hebben. Begin augustus 2018 informeerde de gemeente Almere dat de aanvraag omgevingsvergunning en een wijziging van het bestemmingsplan ter inzage ligt.

De locatie in het overheidsbericht is wel erg vaag, sommige bewoners werden al wat ongerust. Raadpleging van de aanvraag toont dat de locatie op enige afstand van Vogelhorst ligt, in de hoek van de Waterlandseweg en de Vogelweg, tegenover het Shell Station. Het lijkt een prima plek voor deze mooie activiteit zo aan de rand van Stadslandgoed De Kemphaan.

Stichting Het Vergeten Kind wil de problematiek van de ruim 100.000 kinderen uit multiprobleemgezinnen onder de aandacht brengen en deze kinderen en jongeren veerkracht geven. Dit hebben ze nodig om te herstellen van hun ervaringen en zorgt ervoor dat ze mee kunnen doen in de maatschappij.

Uitgebreide informatie over de stichting en hun plannen voor Hotel Almere kun je vinden op de website van Stichting Het Vergeten Kind.

Voor BAH leden is de samenvatting van de aanvraag via onderstaande link te downloaden. Weet je het wachtwoord niet meer kijk dan in de nieuwsbrief of mail ons even via de contactpagina