Bij deze de laatste informatie die we ontvangen hebben over breedband van KPN in Vogelhorst. Na diverse eerdere meldingen heeft KPN besloten voorlopig niet te investeren in snel  internet in Vogelhorst. Dit betekent in de praktijk een maximale downloadsnelheid van 20-30 Mb/s. De werkelijke snelheid per adres, en ook de planning voor een eventuele toekomstige upgrade kun je controleren op deze website.

Er is gelukkig een goede oplossing voor snel internet via Ziggo. Via deze provider zijn op dit moment in Vogelhorst download snelheden tot 400 Mbit/sec beschikbaar, een snelheid die niet afhankelijk is van de afstand tot de centrale of wijkkast zoals bij KPN. Vooralsnog is Ziggo dus de beste aanbieder wat internet snelheid betreft voor onze wijk.

Bewoners die graag een hogere internetsnelheid willen kunnen dan ook het beste gebruik maken van Ziggo Internet. Via Ziggo zijn per 2 oktober 2017 in Vogelhorst internet snelheden van 200/20Mbit/sec en 400/40 Mbit/sec beschikbaar in de meest populaire pakketten, een snelheid die onafhankelijk is van de afstand tot de centrale of wijkkast.

En dan heb ik snel Internet? Let wel even op dat ook het netwerk in huis aan hogere internet snelheden aangepast moet worden als je er optimaal gebruik van wilt maken. De keten is zo sterk als de zwakste schakel. Heb je bijvoorbeeld een snelle internet verbinding maar een oud Wifi kastje, dan is de snelheid vanaf de PC of de smartphone nog steeds langzaam. Heb je hier vragen over? Die kun je stellen aan de redactie via onderstaand formulier.

Met Internet en Wifi vragen kun je ook terecht bij de Belangenvereniging Almere Hout