Bij deze de recentste informatie die we ontvingen over breedband van KPN in Vogelhorst. KPN heeft ons laten weten dat er voorlopig geen VDSL upgrade komt. Dit was al een stap terug vergeleken met de volwaardige glasvezel verbinding die ooit in de planning zat. Bij VDSL wordt de wijkkast gevoed via glasvezel en de afstand tussen kast en de woning wordt overbrugd met de bestaande koperaansluiting. Hierbij zullen theoretische internet snelheden tot 200Mb/s mogelijk zijn, in de praktijk zal dat echter veel lager zijn.

Bewoners die graag een hogere internetsnelheid willen kunnen dan ook het beste gebruik maken van Ziggo Internet. Via Ziggo zijn per 2 oktober 2017 in Vogelhorst internet snelheden van 200/20Mbit/sec en 400/40 Mbit/sec beschikbaar in de meest populaire pakketten, een snelheid die onafhankelijk is van de afstand tot de centrale of wijkkast.

En dan heb ik snel Internet? Let wel even op dat ook het netwerk in huis aan hogere internet snelheden aangepast moet worden als je er optimaal gebruik van wilt maken. De keten is zo sterk als de zwakste schakel. Heb je bijvoorbeeld een snelle internet verbinding maar een oud Wifi kastje, dan is de snelheid vanaf de PC of de smartphone nog steeds langzaam. Heb je hier vragen over? Die kun je stellen aan de redactie via onderstaand formulier.

Met Internet en Wifi vragen kun je ook terecht bij de Belangenvereniging Almere Hout