Veilig Almere – Nieuwsbrief nummer 2 – 2017

 

 

Nieuwsbrief  nummer 2 – 2017

Geef inbrekers geen kans als u op vakantie gaat
Het is bijna meivakantie en er staan een aantal feestdagen voor de deur zoals Koningsdag en Hemelvaart. Voor veel mensen een moment om er even tussenuit te gaan. Voor inbrekers een uitgelezen kans om hun slag te slaan. Word geen slachtoffer en laat daarom altijd een bewoonde indruk achter als u op vakantie gaat en berg uw waardevolle spullen goed op. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt ervoor dat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

Meld goede buren of bekenden wanneer u van huis bent, maar zet  het  niet op sociale media.  De buren kunnen een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk heeft. Dit kunnen ze doen door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten of door ‘s avonds de gordijnen te sluiten en deze ‘s ochtends weer te openen. U kunt de afspraken die u met uw buren maakt heel gemakkelijk noteren op de burenkaart.

In de bijlage leest u nog meer tips tegen woninginbraken. Deze tips staan woensdag 19 april ook in de Almere Deze Week.

Criminaliteit in Almere daalt verder, veiligheidsbeleving verbetert

De criminaliteit in Almere daalde in 2016 opnieuw. Het totaal aantal geregistreerde misdrijven nam af met 7% en tegelijkertijd verbeterde de veiligheidsbeleving van de Almeerders. Bent u benieuwd naar de andere cijfers? U leest ze hier.

Hoe veilig is uw huis?
Op de site van het Politiekeurmerk kunt u met een scan zelf eenvoudig controleren hoe veilig uw woning is. Daarnaast ziet u wat u kunt doen om uw veiligheid te verbeteren. Het invullen van de scan duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Na afloop ontvangt u direct een persoonlijke advies. Start de scan via deze link.

Veel voorkomende inbraakmethode
De politie ziet de laatste tijd opvallend vaak dat inbrekers  sloten trekken. Bij deze inbraakmethode  verwijderen inbrekers door middel van een slotentrekker de cilinder van voor- en achterdeuren. Om te voorkomen dat dit gebeurd kunt u anti-kerntrekbeslag (laten) plaatsen. Andere bekende inbraakmethodes leest u hier.

Drie inbrekers op heterdaad aangehouden

Op 17 februari rond 10.00 uur kreeg de politie de melding van een alerte bewoner in de Filmwijk. Hij zag dat drie personen verdacht bij een woning rondhingen. Het leek alsof zij iets met het slot deden. Bij het zien van de melder namen zij de benen en verlieten de Filmwijk in een gereedstaande auto. De getuige gaf een goed signalement van de personen en de auto. Met diverse politieauto’s  werd gezocht in de omgeving. Ook was de helikopter toevallig in de buurt en deze sloot aan bij de zoekactie. Eén van de surveillerende auto’s zag een personenauto die voldeed aan de omschrijving. Bij het zien van de politieauto verhoogde de bestuurder de snelheid. Ook de wijkagent zocht mee en reed de vluchtende auto tegemoet en  zo kon de politie de auto klemrijden. In de auto zaten drie personen die overeenkwamen met het opgegeven signalement van de getuige. Alle drie de verdachten zijn aangehouden voor poging woninginbraak en ingesloten voor onderzoek.

Facebookpagina voor beheerders appgroepen
Wist u dat er een speciale Facebookgroep is voor de beheerders van buurtappgroepen? Veel beheerders zijn al lid, maar nog niet iedereen. Mocht u interesse hebben dan is de groep te vinden op:https://www.facebook.com/groups/1003004356435918/
De beheerders van de facebookpagina kunnen u na aanmelding een persoonlijk bericht sturen om te vragen van welke appgroep u de beheerder bent. Houd uw berichten-inbox  van Facebook daarom goed in de gaten.

Wie is uw wijkagent?
Bent u benieuwd naar wie uw wijkagent is? Via de website van de politie kunt u hem/haar eenvoudig vinden.

Recente inbraken
Wilt u weten of er in uw buurt recent is ingebroken? Kijk hiervoor op de website van de politie.

Waar kunt u meldingen doen?
* Heterdaad of verdachte situatie?  Bel 1-1-2
* Afwijkend gedrag?  Bel 0900-8844

Tips voor meldingen
* Noteer signalementen
* Noteer voertuigen / kentekens
* Noteer loop- en rijrichting
* Maak foto’s of beeldmateriaal
* Schrijf direct op wat u gezien heeft

Meer informatie? Kijk op www.veiligalmere.nl

Afmelden? Stuur een e-mail naar waaks@almere.nl

 

 

www.almere.nl | info@almere.nl
tel. 14 036 | proclaimer

Postbus 200 | 1300 AE Almere
Stadhuisplein 1 | 1315 HR Almere