Veilig Almere – Nieuwsbrief nummer 3 – 2017

 

 

Nieuwsbrief  nummer 3 – 2017

Pinksteren
Het Pinksterweekend staat voor de deur. Deze vrije dagen zijn voor inbrekers een uitgelezen kans om hun slag te slaan, omdat veel mensen van huis zijn. Het is verschrikkelijk en soms zelfs traumatisch als er een vreemde in huis is geweest en spullen heeft gestolen. Dat is te voorkomen met de volgende eenvoudige handelingen. Zoals de ramen sluiten, de deuren op slot doen en ervoor zorgen dat het huis een bewoonde indruk maakt. Maar zorg ook voor stevig hang- en sluitwerk en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

Politie in Lelystad  waarschuwt na serie inbraken: zet je caravan niet voor het huis!
Zet je caravan niet voor je woning voordat je op vakantie gaat. Dat is de boodschap die de politie Lelystad momenteel verspreidt. Een serie woninginbraken bij vakantiegangers is de aanleiding. Door heel Lelystad vinden de laatste weken relatief veel woninginbraken plaats, meldt de politie. En hoewel de locaties steeds verschillend zijn, hebben veel inbraken gemeen dat de bewoners op vakantie zijn. “Een tweede opvallende overeenkomst is het feit dat veel vakantiegangers, voorafgaand aan de vakantie, de caravan op de oprit hadden staan”, aldus de politie. En dat blijkt niet zo slim. ,,Een caravan op de oprit is namelijk een heel duidelijk signaal, wat neerkomt op: ‘Wij zijn de komende tijd lekker op vakantie’.” Een ideaal scenario voor inbrekers; ze hoeven alleen maar te wachten tot de sleurhut is verdwenen en slaan dan toe. De politie zegt het logisch te vinden dat veel mensen de caravan even tijdelijk op de oprit hebben staan om hem klaar te maken voor de reis, maar wil er toch voor waarschuwen. ,,Onze tip? Probeer de caravan niet direct voor de woning te stallen of probeer de tijd dat de caravan er staat zo kort mogelijk te houden.”
bron: Stentor

Het echte gevaar van een hennepkwekerij in beeld gebracht
Op dinsdag 30 mei 2017 trof de politie  in een rijtjeswoning in de wijk Tussen de Vaarten een hennepkwekerij aan.  Het daadwerkelijke gevaar van een wietplantage is brandgevaar dat veroorzaakt wordt door de grote hoeveelheid draden, lampen en illegale aansluiting “achter de meter”. De kabels raken overbelast , worden warm en kunnen uiteindelijk smelten waardoor kortsluiting ontstaat. Het directe gevolg: brand in de woning. Het is niet voor niets dat de brandweer en de politie na een woningbrand “verdachte omstandigheden” aantreffen en de oorzaak soms een hennepkwekerij is. De schade na een brand is altijd groot, afgezien van het gevaar voor de omwonenden, maar ook voor de hulpverleners. De politie is afhankelijk van informatie uit de wijk. U bent onze “ogen en oren” in de wijk en wij hebben uw hulp hard nodig. Ziet u, of in dit geval: ruikt u, iets vreemds in uw wijk: bel alstublieft 112 bij spoedeisende zaken of omstandigheden die u niet vertrouwt maar waar wel politie binnen 10 minuten ter plaatse moet zijn.
bron: Facebook Politie Almere Stad

Gratis  preventieadvies
Preventie is de beste maatregel tegen woninginbraken. Het blijkt dat de kans om slachtoffer te worden van een inbraak tot 90% afneemt als een woning is beveiligd volgens het Keurmerk Veilig Wonen. Alle bewoners van Almere hebben de mogelijkheid om gratis inbraakpreventieadvies te vragen. Een preventieadviseur komt dan uw woning beoordelen, waarna een preventieadvies volgt. Wanneer het hang- en sluitwerk van de woning en enkele andere punten voldoen aan de vereisten, dan kan tegen een vergoeding een certificaat Beveiligde Woning worden uitgereikt. Indien u prijs stelt op een gratis preventieadvies van de gemeente kunt u een afspraak met ons maken door hier te klikken.

Wie is uw wijkagent?
Bent u benieuwd naar uw wijkagent? Via de website van de politie kunt u hem/haar eenvoudig vinden.

Recente inbraken
Wilt u weten of er in uw buurt recent is ingebroken? Kijk hiervoor op de website van de politie.

Waar kunt u meldingen doen?
* Heterdaad of verdachte situatie?  Bel 1-1-2
* Afwijkend gedrag?  Bel 0900-8844

Tips voor meldingen
* Noteer signalementen
* Noteer voertuigen / kentekens
* Noteer loop- en rijrichting
* Maak foto’s of beeldmateriaal
* Schrijf direct op wat u gezien heeft

Meer informatie? Kijk op www.veiligalmere.nl

Afmelden? Stuur een e-mail naar waaks@almere.nl

 

 

www.almere.nl | info@almere.nl
tel. 14 036 | proclaimer

Postbus 200 | 1300 AE Almere
Stadhuisplein 1 | 1315 HR Almere