Vanaf maandag 20 mei is de toegang tot de wijk op de kruising Nachtegaallaan – Vogelweg afgesloten voor de aanleg van de rotonde. Reserveer 28 juni in je agenda, dan is er een open dag. Het project ligt op schema, vanaf maandag 1 april zijn de werkzaamheden aan de N706 Vogelweg gestart. Tijdens de werkzaamheden wordt de Vogelweg in verschillende fases afgesloten voor het verkeer. De weg wordt veiliger door de aanleg van twee rotondes op de kruisingen met de Nachtegaallaan en de Tureluurweg, betonstroken aan de zijkant van de weg en een verlaging van de snelheid.

Save the date: Open dag Vogelweg op 28 juni ‘Wethouder Maaike Veeningen en gedeputeerde Jan de Reus vieren graag met je de opening van de rotondes op de vernieuwde Vogelweg. Je bent van harte welkom op vrijdag 28 juni 2019 van 15:00 tot 17:00 uur, tussen de nieuwe rotondes Tureluurweg/Kievitsweg en de Nachtegaallaan. Hier vinden de feestelijke activiteiten en een officieel moment plaats. Kom op de fiets, skelter of skates en rijd een rondje over de nieuwe rotondes. De koffie en thee met wat lekkers staan voor je klaar. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk! Graag tot dan!

Om de overlast te beperken en Almere Vogelhorst zo goed mogelijk bereikbaar te houden, zijn de werkzaamheden opgeknipt in fases. De details van de fases leest u op deze pagina en alle details inclusief omleidingskaarten in het infobulletin van Provincie Flevoland. Er is ook een handige interactieve kaart met de omleidingsroutes per fase. Voor de gevolgen voor het openbaar vervoer leest u hier de speciale brochure.

Fase Traject Periode
1A Goudplevierweg tot en met A27 Almere Hout (afrit 37) Ma 1 april t/m zo 14 april
1B Goudplevierweg tot A27 Almere Hout (afrit 37) Ma 15 april t/m zo 28 april
2 Goudplevierweg tot Tureluurweg/Kievitsweg Ma 29 april t/m zo 19 mei
3 Tureluurweg tot Leeuwerikweg bij de Nachtegaallaan Ma 20 mei t/m zo 30 juni
4 Leeuwerikweg tot Waterlandseweg Ma 1 juli t/m vr 19 juli

Doorgaand verkeer tussen de N305 Waterlandseweg en Lelystad wordt tijdens alle fases omgeleid via de A27. Voor landbouwverkeer gelden speciale omleidingsroutes; het fietspad langs de Vogelweg is tijdens de werkzaamheden geopend. Het openbaar vervoer (lijn 159 Almere-Zeewolde) rijdt een aangepaste route.

Openbaar vervoer

  • Voor de gevolgen voor het openbaar vervoer leest u hier de speciale brochure.
  • Bus 159 (Almere-Zeewolde) rijdt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route over de Gooiseweg.
  • Haltes Paradijsvogelweg, Nachtegaallaan, Vogelweg en De Kemphaan worden bediend door een taxibus die reizigers van en naar halte Veluwsekant brengt.
  • Meer informatie over de gewijzigde route en de taxibus kunt u vinden op www.connexxion.nl of bel met Connexion via 0900 266 63 99.

Fase 3
In fase 3 komen de rotondes bij de Tureluurweg/Kievitsweg en de Nachtegaallaan. Beide kruisingen zijn dan afgesloten. Bestemmingsverkeer Oosterwold (Tureluurweg) kan via een tijdelijke bypass van en naar A27 Almere Hout; bestemmingsverkeer Almere Hout rijdt via A6 Almere Buiten West (afrit 6) of de N305 Waterlandseweg en Leeuwerikweg.

Fase 4
In fase 4 tot slot gaat de Vogelweg dicht tussen de Nachtegaallaan en de N305 Waterlandseweg. De kruisingen met de Leeuwerikweg en Groenlingweg zijn dicht. Bestemmingsverkeer Oosterwold en Almere Hout rijdt via A27 Almere Hout.

Kijk op www.flevowegen.nl voor meldingen over provinciale werkzaamheden, actuele omleidingen en nieuws over infrastructurele projecten. Ook kunt u zich hier aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst . Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van alle werkzaamheden en calamiteiten op de door u geselecteerde provinciale wegen.

Bron: flevowegen.nl