Op vrijdag 21 juli 2017 is wethouder Tjeerd Herrema op bezoek geweest in Vogelhorst. De wethouder kwam samen met gebiedsmanager Olaf de Koning en zij kregen een warm welkom van de werkgroep Vogelhorst 2 van de BAH.

Nu de economie weer goed in de lift zit en ook Almere daarvan profiteert, is het belangrijk dat onze wijk Vogelhorst wordt gepromoot en de kwaliteiten van onze wijk bij zoveel mogelijk potentiele kopers bekend worden. Er is weer markt voor grotere kavels in een landelijke omgeving.
Met de wethouder is gesproken over de kwaliteiten die wij als bewoners belangrijk vinden en de komende woonexpeditie in oktober die op locatie in Vogelhorst wordt gehouden. Ook zijn er twee gezinnen uit Vogelhorst die zich als ambassadeurs voor de promotie hebben opgegeven. Zij worden op de foto gezet en geven een interview over het wonen in onze wijk.

Het mooie weer lokte iedereen snel naar buiten om een rondje te lopen. Zo hebben we een kijkje genomen bij de ingang van de wijk en gesproken over de wens voor een mooie entree als visitekaartje. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan de Kramsvogellaan waar een gedeelte van de definitieve bestrating al is aangelegd. Het oogt nog wat kaal en er moeten nog bomen en groen worden geplant maar wij zijn als bewoners erg blij wanneer de wijk wordt afgebouwd en alle woonlanen er allemaal zo mooi uit komen te zien.

Een grote trekpleister voor nieuwe bewoners is een aangelegd park op archeologische vindplaats de Bult. En natuurlijk zijn wij daar als bewoners ook heel erg blij mee. Met de wethouder is gesproken over de mogelijkheden om alvast een deel van het park aan te leggen. Hij wil graag meedenken en kijken of hij ons daarbij kan helpen.

Onlangs zijn weer drie grote kavels verkocht en er zijn inmiddels weer voldoende kavels voor particulier opdrachtgeverschap beschikbaar. Zodra ook de woningen van de projectontwikkelaars worden gebouwd, zal de wijk er al anders uit gaan zien. De wethouder prees de inbreng van ons als bewoners en vond het heel bijzonder dat wij potentiele kopers soms thuis uitnodigen en vertellen hoe fantastisch het is om hier te wonen.

Het bezoek werd afgesloten met een mooie groepsfoto bij een prachtige woning aan het toekomstige park. Op de foto van links naar rechts: Jan Groen (BAH), Marco Veldhuizen (BAH), Alex Rijpsma (BAH), Wethouder Tjeerd Herrema, gebiedsmanager Olaf de Koning, Anny de Gier (BAH) en Erik ’t Hart (BAH).