De Burendag 2023 Vogelhorst was zeer geslaagd. De BAH heeft zelf op 25 juni een Burendag voor Vogelhorst georganiseerd met tal van activiteiten, springkussen met glijbaan voor de kinderen, drankjes, diverse hapjes en heerlijke ijsjes om op deze zonnige dag te genieten. Het was leuk om nieuwe buren welkom te heten en elkaar te ontmoeten.

Wethouder Kees Ahles heeft ons mooie Park de Bult officieel geopend, daarbij is het eerste boekje over vindplaats De Bult aan de wethouder overhandigd. Aanwezigen konden ook een exemplaar meenemen. Er waren ook twee archeologen aanwezig die iedereen van jong tot oud wetenswaardigheden over het verleden van onze woonwijk vertelden. Samen met kinderen is ter plaatse een proefboring uitgevoerd waarmee de verschillende lagen van de bodem duidelijk aangaven wat voor tijdperk het was  en de archeologen  vertelden hoe de mensen hier vroeger hebben geleefd.

Park De Bult is ontworpen is samenspraak met de bewoners van Vogelhorst en heeft geresulteerd in een ontwerp van Christiaan Pfeifer. De BAH heeft samengewerkt met de gemeente om het ontwerp tot uitvoering te brengen en met de bijdrage van de Provincie Flevoland is het mogelijk gemaakt om o.a. de erfgoedmarkers en het prachtige beeld te kunnen plaatsen.

Via onderstaande link kunt u het boekje downloaden.

VINDPLAATS DE BULT VOGELHORST